Štukature

Štukature

Susret s Mirjanom Mikulec, zvijezdom hrvatskog dizajna interijera

Uvijek smo uzbuđeni vidjeti što novo arhitekti i dizajneri rade, a posebno kada su u to uključeni i naši proizvodi.

Zbog toga smo zamolili renomiranu dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec da nam posveti malo vremena i ispriča nam više o svom radu.

Mirjana je istaknuta javna osoba u svijetu dizajna interijera i poznata po svojoj TV emisiji InDizajn koja se emitira već više od 10 godina, a bavi se temama uređenja interijera, trendovima u dizajnu interijera i savjetima za renoviranje.

Mirjana je također na čelu vrlo uspješnog  studija za  dizajn interijera koji radi na brojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U svom radu, Mirjana stavlja želje svojih klijenata na prvo mjesto, ali zadržava svoj potpis definiran čistoćom izražaja u kombinaciji sa maštovitim i otkačenim detaljima. Voli biti originalna, a svoje interijere obogaćuje ogledalima, tapetama i naravno, štukaturama.

U svojim razigranim i jedinstvenim zidnim kompozicijama, Mirjana obilato koristi  štukature, rozete i podne sokle Noel & Marquet. Do te mjere, da sama voli reći kako su ti elementi postali njen zaštitni znak.

Toliko voli štukature da je njima pokrila gotove sve zidove u vlastitom domu, prostoru koji u potpunosti odražava njezin ukus i stil. Nakon obilaska njezinog stana, vidljivo je da je Mirjana veliki ljubitelj zidnih štukatura koje oblikuje u klasične panele. Klasičan šik svome stanu dodala je i kada je karniše za zavjese prekrila prekrasnim stropnim štukaturama.

Međutim, ona čini i moderan zaokret  kada hrabro kombinira zidne štukature sa tapetama, igrajući se pri tome bojama na poseban i inovativan način.

Podijelite s drugima